Nieuws over levensverzekeringen

Hier vind je korte nieuwsberichten over levensverzekeringen. Over levensverzekeringen zijn er niet zoveel nieuwsberichten als bijvoorbeeld over hypotheken. Als je weet wat je wilt, kun je via ons een levensverzekering aanvragen voor een eenmalige vergoeding van € .

Levensverzekering aanvragen

Delta Lloyd en Nationale Nederlanden gaan samen

18 november 2018 - In november 2018 zijn Nationale Nederlanden en Delta Lloyd samengevoegd tot één bedrijf. De naam Delta Lloyd wordt vanaf dat moment niet meer gebruikt. De over­lijdens­risico­ver­zeker­ing van Nationale Nederlanden wordt vanaf dat moment ongewijzigd aangeboden onder de naam Nationale Nederlanden.

Hera Life nieuwe aanbieder van levensverzekeringen

19 april 2018 - Hera Life is een nieuwe aanbieder van levensverzekeringen, meer specifiek de overlijdensrisicoverzekering. Hera Life is zelf geen verzekeraar, maar zij biedt overlijdensrisicoverzekeringen aan met Squarelife AG als zogenaamde risicodrager of herverzekeraar. Meer info over Hera Life.

Reaal verlaagt premie levensverzekering

16 april 2018 - Verzekeraar Reaal verlaagt de premie voor hun overlijdensrisicoverzekering. Volgens Reaal hebben ze in 90% van de gevallen de premie verlaagd. De verlaging kan oplopen tot 40%. Meer info over Reaal.

Scildon introduceert nieuwe levensverzekering Hypotheek overlijdensrisicoverzekering (Hypotheek ORV)

21 maart 2018 - Verzekeraar Scildon introcudeert per vandaag een nieuwe levensverzekering met de naam Hypotheek overlijdensrisicoverzekering (Hypotheek ORV). Kenmerkend voor de Hypotheek overlijdensrisicoverzekering is dat je meteen geaccepteerd wordt als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Dat is vooral handig als je een levensverzekering nodig hebt voor je hypotheek. Deze levensverzekering is mogelijk met een overlijdensdekking van € 50.000 tot € 350.000. Meer info over Scildon.

Generali overgenomen door a.s.r.

6 februari 2018 - Verzekeraar Generali Nederland is per vandaag overgenome door a.s.r. Generali was daarvoor een onderdeel van de Generali Group. Dat is een van de drie grootste verzekeraars in Europa en een van de grootste financiële multinationals in de wereld. In Nederland was Generali als zelfstandig bedrijf actief sinds 1870. De producten van Generali zullen op termijn overgaan in de producten van ASR maar wanneer is nog niet bekend. Voorlopig kun je dus nog gewoon een levensverzekering van Generali aanvragen.

Dazure verlaagt premies levensverzekeringen

2 januari 2018 - Verzekeraar Dazure verlaagt de premies van de GewoonIdee overlijdensrisicoverzekering (GEWI). De reden daarvoor is dat mensen steeds ouder worden. Niet alleen voor nieuwe levensverzekeringen gaat de premie omlaag. De verlaging geldt ook voor bestaande levensverzekeringen. Daarin is Dazure uniek. Dit is sinds 2008 de vijfde verlaging die Dazure doorvoert voor bestaande levensverzekeringen. Vanaf nu kan de GewoonIdee overlijdensrisicoverzekering alleen worden afgesloten als de aanvraag samen gaat met het afsluiten of oversluiten van een hypotheek. Meer info over Dazure.

TAF verlaagt premie levensverzekering en wijzigt voorwaarden

12 december 2017 - Verzekeraar TAF verlaagt de premies voor nieuwe levensverzekeringen. Voortaan is standaard de vooruitkering bij terminale ziekte meeverzekerd zonder extra premie. Voorheen was dit een aanvullende dekking waarvoor je extra premie moest betalen. De dekking van de vooruitkering is wel gewijzigd. De uitkering bij leven is 50% van het verzekerde bedrag met een maximum van € 100.000,-. Ook biedt TAF vanaf nu de mogelijkheid om een dalende en gelijkblijvende overlijdensdekking te combineren in 1 levensverzekering. Normaal gesproken daalt de annuiteiten- en lineaire levensverzekering naar € 0 op de einddatum. Maar vanaf nu kun je een hoger bedrag kiezen als overlijdensdekking in het laatste jaar van de looptijd. Dit is alleen mogelijk bij Credit Life. Meer info over TAF Credit Life

Allianz verlaagt premie levensverzekering

13 oktober 2017 - Verzekeraar Allianz verlaagt de premies voor nieuwe levensverzekeringen. De premieverlaging komt door een verlaging van de beheerskosten van € 2,50 naar € 2,00 per maand. Dat is mogelijk omdat Allianz het aanvraagproces efficiënter heeft gemaakt. Vanaf nu is het ook mogelijk om de begunstiging te wijzen, nadat de polis is afgesloten. Meer info over Allianz

Dela verlaagt de premie levensverzekering

1 oktober 2017 - Verzekeraar Dela verlaagt per 3 oktober 2017 de premies voor de levensverzekering. De eerste kosten en poliskosten zijn verlaagd dus het gaat met name om overlijdensrisicoverzekeringen met een lage premie, zoals die met een laag kapitaal of korte looptijd.

Legal & General wordt Scildon

01 juli 2017 - Verzekeraar Legal & General heet vanaf 1 juli Scildon. Het moederbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, Legal & General Group Plc, heeft de aandelen van Legal & General Nederland verkocht aan Chesnara Holdings B.V. Chesnara is een Brits verzekeringsbedrijf dat actief is in Engeland, Zweden en Nederland. Chesnara heeft ruim 1 miljoen klanten. Meer info over Scildon.

Gedeeltelijke verpanding mogelijk bij Legal & General

22 juni 2017 - Verzekeraar Legal & General biedt voortaan de mogelijkheid om je levensverzekering gedeeltelijk te verpanden. Van verpanding is sprake als een levensverzekering verplicht is voor je hypotheek. Als de overlijdensdekking die jij kiest hoger is dan de minimaal verplichte dekking voor je hypotheek kun je ervoor kiezen om de levensverzekering gedeeltelijk te verpanden. Dan gaat bij overlijden alleen het minimaal verplichte deel naar de geldverstrekker en blijft er een bedrag over voor je nabestaande(n). Meer info over Legal & General.

Callas verlaagt premie levensverzekering

6 april 2017 - Verzekeraar Callas verlaagt per 1 april 2017 de premie voor de levensverzekering. De verlaging kan oplopen tot 10%. Bij overlijdensdekkingen tot € 200.000 is de daling het grootst.

Brand New Day verlaagt de afsluitkosten voor levensverzekeringen

24 maart 2017 - Verzekeraar Brand New Day verlaagt per vandaag de afsluitkosten voor levensverzekeringen. Voorheen betaalde je € 59 afsluitkosten, ook als je de levensverzekering via een adviseur afsloot. De afsluitkosten betaalde je ook als je de levensverzekering rechtstreeks bij Brand New Day afsloot. Rechtstreeks afsluiten is nu niet meer mogelijk. Meer info over Brand New Day.

Leidsche introduceert collectieve levensverzekering

17 maart 2017 - Verzekeraar Leidsche introduceert de collectieve overlijdensrisicoverzekering. De werkgever sluit hierbij een collectieve overeenkomst voor alle werknemers. Er is geen medische acceptatie nodig. De levensverzekering keert 2 of 3 keer het jaarsalaris uit, afhankelijk van het aantal werknemers. Meer info over Leidsche verzekeringen.

Legal & General verlaagt premies levensverzekering

28 februari 2017 - Verzekeraar Legal & General verlaagt de premies van de levensverzekering. Meer info over Legal & General.

Leidsche introduceert volledig digitaal aanvraagproces

22 februari 2017 - Verzekeraar Leidsche verzekeringen biedt nu de mogelijkheid om volledig digitaal een levensverzekering aan te vragen. Voorheen moest je nog handmatig een aanvraagformulier printen, tekenen en scannen. Je hoeft nu geen handtekening meer te zetten. Een levensverzekering kun je alleen via een adviseur aanvragen bij Leidsche. Meer info over Leidsche verzekeringen.

Leidsche verlaagt premie en wijzigt kenmerken levensverzekering

22 februari 2017 - Verzekeraar Leidsche verzekeringen verlaagt de premie van de SL ORV met dalende overlijdensdekking. Dit is mogelijk door een wijziging van de wetgeving over solvabiliteit en een verlaging van de kosten. De kostenverlaging is mogelijk door invoering van een volledig digitaal aanvraagproces. Daarnaast zijn 2 kenmerken van de levensverzekering ORV SL met dalende overlijdensdekking gewijzigd. Voortaan daalt de overlijdensdekking per maand in plaats van per jaar en zijn de laatste 2 jaar premievrij.

TAF verlaagt premie levensverzekering

13 februari 2017 - Verzekeraar TAF verlaagt per vandaag de premie voor de levensverzekering met verzekeraar Quantum Leben. Meer info over TAF Quantum Leben.

Gemiddelde premie sinds 2002 met bijna 57% gedaald

23 januari 2017 - Aan het voortdurend dalen van premies voor overlijdensrisicoverzekeringen lijkt in 2016 een einde te zijn gekomen. Weliswaar daalde in 2016 de gemiddelde premie nog met 2,67%, het laagste tarief daalde met slechts 0,2%. In 2015 was dat nog 3%. Al met al is sinds 2002 de gemiddelde premie met bijna 57% gezakt. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van MoneyView naar deze verzekeringen. De gemiddelde daling is met name het gevolg van drastische tariefsaanpassingen door een paar verzekeraars. De prijsvechters hebben hun tarieven nauwelijks bijgesteld. De prijzenslag heeft er mede toe geleid dat meerdere verzekeraars gestopt zijn met het aanbieden van overlijdensrisicoverzekeringen, waaronder verzekeringsreus Nationale Nederlanden. Meer over deze en andere marktontwikkelingen kunt u lezen in het gratis te downloaden Special Item Overlijdensrisicoverzekeringen (PDF).

MoneyView publiceert ProductRating 2017 levensverzekeringen

23 januari 2017 - Onderzoeksbureau MoneyView heeft een nieuwe Special Item gepubliceerd met daarin de ProductRatings 2017 van overlijdensrisicoverzekeringen. De ProductRatings geven aan hoe een overlijdensrisicoverzekering scoort op prijs en voorwaarden. Aanbieders die goed scoren op prijs zijn Brand New Day, Ohra / Delta Lloyd, TAF (iptiQ) en Generali. Op voorwaarden scoren TAF (meerdere producten) en Dazure goed. Special Item downloaden.

TAF uitgeroepen tot beste levensverzekeraar

13 januari 2017 - Verzekeraar TAF is uitgeroepen tot de beste levensverzekeraar in de categorie "Overlijdensrisicoverzekeringen" van het Adfiz Prestatie Onderzoek. In dit onderzoek delen onafhankelijke adviseurs hun ervaring met de dienstverlening van verzekeraars.

Legal & General uitgeroepen tot beste levensverzekeraar

12 januari 2017 - Verzekeraar Legal & General is uitgeroepen tot de beste levensverzekeraar in 2 categorieën van het Adfiz Prestatie Onderzoek: "Zakelijk Pensioen" en "Lijfrente". In de categorie ‘Particulier Leven Overlijdensrisicoverzekeringen’ behaalden ze de tweede plaats. In dit onderzoek delen onafhankelijke adviseurs hun ervaring met de dienstverlening van verzekeraars.

Generali wijzigt de voorwaarden van de levensverzekering

23 oktober 2016 - Verzekeraar Generali heeft per 23 oktober 2016 de polisvoorwaarden gewijzigd. De bepaling dat Generali bij beëindiging geen reservewaarde uitkeert is verduidelijkt. Bij zelfdoding binnen 2 jaar wordt voortaan geen reservewaarde uitgekeerd. De voorwaarden gelden voor alle nieuwe polissen. Meer info over Generali.

TAF introduceert nieuwe verzekeraar iptiQ

13 september 2016 - Verzekeraar TAF heeft een nieuwe verzekeraar toegevoegd aan het assortiment levensverzekeringen: iptiQ. Tot nu toe werkte ze met 3 verzekeraars: Credit Life, Quantum Leben en ACE. Meer info over TAF iptiQ.

Reaal wijzigt premiebetalingduur levensverzekering

15 augustus 2016 - Verzekeraar Reaal wijzigt de premiebetalingsduur bij levensverzekeringen met een dalende overlijdensdekking. De reden daarvoor is dat ze op die manier een lagere maandpremie kunnen aanbieden. Voor die tijd betaalde je de laatste jaren geen premie meer bij een dalende levensverzekering. Bij een looptijd van 30 jaar was de premiebetalingsduur 25 jaar. Meer info over Reaal.

TAF verlaagt premies levensverzekering

21 juni 2016 - Verzekeraar TAF verlaagt de premies van de levensverzekering. De verlaging geldt voor de levensverzekeringen waarbij Credit Life de risicodrager is. TAF heeft levensverzekeringen met 3 verschillende risicodragers: Credit Life, Quantum Leben en ACE. Meer info over TAF Credit Life.

Allianz biedt gedeeltelijke verpanding

10 juni 2016 - Verzekeraar Allianz biedt nu de mogelijkheid om de levensverzekering gedeeltelijk te verpanden. Van verpanding is sprake als een levensverzekering verplicht is voor je hypotheek. Als de overlijdensdekking die jij kiest hoger is dan de minimaal verplichte dekking voor je hypotheek kun je ervoor kiezen om de levensverzekering gedeeltelijk te verpanden. Dan gaat bij overlijden alleen het minimaal verplichte deel naar de geldverstrekker en blijft er een bedrag over voor je nabestaande(n). Meer info over Allianz.

Callas overgenomen door Duitse verzekeraar

9 juni 2016 - Callas is overgenomen door de Duitse verzekeraar RheinLand Versicherungsgruppe. Dit familiebedrijf is een van de oudste Duitse verzekeraars en werd in 1880 opgericht. Callas werkt sinds 2011 al samen met Credit Life International, een dochter van RheinLand Versicherungsgruppe. Meer info over Callas.

Legal & General verlaagt premies levensverzekering

3 juni 2016 - Verzekeraar Legal & General verlaagt de premies van de levensverzekering. Meer info over Legal & General.

Generali verlaagt de premies en wijzigt voorwaarden levensverzekering

20 maart 2016 - Verzekeraar Generali verlaagt de premies en wijzigt de voorwaarden van de levensverzekering. Vanaf nu is premievrij maken van de levensverzekering niet meer mogelijk bij Generali. Dat is alleen mogelijk bij levensverzekeringen die eerder zijn afgesloten. Meer info over Generali.

Reaal vernieuwt voorwaarden voorlopige dekking

22 februari 2016 - Verzekeraar Reaal vernieuwt de voorwaarden voor de voorlopige dekking van de levensverzekering. Deze gaat voortaan automatisch in nadat je de gezondheidsverklaring hebt ingevuld. De voorlopige dekking geldt tot de ingangsdatum van je levensverzekering. Die periode is standaard maximaal 60 dagen. Als je levensverzekering gekoppeld is aan je hypotheek dan is de periode maximaal 6 maanden.

Dazure verlaagt premies levensverzekeringen

13 januari 2016 - Verzekeraar Dazure verlaagt de premies van de GoedIdee Nabestaandenverzekering. De reden daarvoor is dat mensen steeds ouder worden. Niet alleen voor nieuwe levensverzekeringen gaat de premie omlaag. De verlaging geldt ook voor bestaande levensverzekeringen. Daarin is Dazure uniek. Dit is sinds 2008 de vierde verlaging die Dazure doorvoert voor bestaande levensverzekeringen. Meer info over Dazure.

Brand New Day verlaagt de premies voor levensverzekeringen

1 januari 2017 - Verzekeraar Brand New Day verlaagt de premies voor levensverzekeringen. Vanaf nu is de levensverzekering ook alleen nog maar af te sluiten als die verpand wordt voor een hypotheek of lening. Meer info over Brand New Day.

Volledig digitaal aanvragen bij TAF

20 oktober 2015 - Bij verzekeraar TAF kun je voortaan volledig digitaal je levensverzekering aanvragen. Voorheen kon de aanvraag al digitaal worden ingediend. Maar jij kreeg dan een email met een lege gezondheidsverklaring in PDF vorm. Die moest je dan zelf printen en handmatig invullen en ondertekenen. Nu kun je de gezondheidsverklaring zelf online invullen. Nu is het aanvraagproces dus een stuk eenvoudiger en sneller. Meer info over TAF Credit Life en TAF Quantum Leben.

Legal & General verzendt polis via email

7 september 2015 - Verzekeraar Legal & General verzendt de polis van een levensverzekering voortaan als PDF via email. Tot nu toe stuurde ze altijd een papieren polis per post. Je hebt nu dus eerder je polis in huis. Overigens heb je altijd nog de keuze om toch een papieren polis te ontvangen. Meer info over Legal & General.

Reaal verlaagt premies levensverzekeringen

3 september 2015 - Verzekeraar Reaal verlaagt de premies voor de levensverzekering. Vooral als je 40 jaar of ouder bent profiteer je van een verlaging tot 15%. Overigens kan de premie bij leeftijden hoger uitvallen. Meer info over Reaal

Leidsche verzekeringen koopt verzekeringsportefeuille van PGGM

20 augustus 2015 - Verzekeraar Leidsche verzekeringen koopt de gehele verzekeringsportefeuille van PGGM Levensverzekeringen. Het gaat om meer dan 75.000 polissen. De formele ingang van de overname is met terugwerkende kracht per 1 januari 2015. Meer info over Leidsche

Aegon verlaagt premies levensverzekeringen

2 juni 2015 - Verzekeraar Aegon verlaagt de premies voor de levensverzekering. De verlaging is bij looptijden tussen 25 en 30 jaar het grootst en kan oplopen tot 30%. Meer info over Aegon

Dazure biedt premiekorting

8 april 2015 - Verzekeraar Dazure biedt premiekorting voor een overlijdensdekking die afgesloten wordt voor een hypotheek. De korting is afhankelijk van de hoogte van je inkomen. Deze korting kun je alleen krijgen via een onafhankelijk adviseur. Die controleert je inkomen. De korting kan oplopen tot 16%. Meer info over Dazure.

Zwitserleven introduceert levensverzekering

25 maart 2015 - Bij verzekeraar Zwitserleven kun je vanaf nu een levensverzekering afsluiten. Je kunt de levensverzekering zelf online afsluiten of via een adviseur. Als je het zelf doet betaal je aan Zwitserleven voor het afsluiten een vergoeding van € 95.

Reaal biedt online levensverzekering aan

11 maart 2015 - Bij verzekeraar Reaal kun je vanaf 16 maart zelf online een levensverzekering afsluiten. Je hoeft dan niet meer via een tussenpersoon /adviseur de levensverzekering aan te vragen. Reaal geeft geen advies. Je betaalt aan Reaal voor het afsluiten een vergoeding van € 95.

Als je de levensverzekering via mij aanvraagt met deze online aanvraagmodule van Reaal dan betaal je maar € 75. Die vergoeding betaal je aan mij. Aan Reaal hoef je dan niets te betalen.

TAF wijzigt productaanbod, voorwaarden en premies levensverzekeringen

6 januari 2015 - Verzekeraar TAF biedt een nieuwe variant van de levensverzekering. Bij deze variant betaal je bij een levensverzekering met een dalende dekking de laatste paar jaar geen premie meer. Bij andere verzekeraar was dit al het geval. Maar bij TAF kun je nu kiezen hoelang je premie wilt betalen. Tevens is de premie bij de levensverzekering met verzekeraar Quantum Leben verlaagt en kun je je voortaan tot 85 jaar verzekeren. Meer info over TAF Credit Life en TAF Quantum Leben.

Erasmus verlaagt premies levensverzekering

18 november - Verzekeraar Erasmus verlaagt de premies voor de levensverzekering. Bij een looptijd vanaf 20 jaar is de premie in bepaalde gevallen 12% lager dan voorheen. De verlaging van de premie komt deels door de verlaging van de doorlopende kosten. Meer info over Erasmus.

Callas introduceert digitaal aanvragen levensverzekering

5 november 2014 - Verzekeraar Callas biedt voortaan de mogelijkheid om een levensverzekering volledig digitaal aan te vragen. Een handtekening is niet meer nodig. De gezondheidsverklaring kan door de verzekerde online ingevuld worden. Als de levensverzekering akkoord is, wordt meteen de polis gemaild naar de adviseur. Je kunt bij Callas alleen via onafhankelijke adviseurs een levensverzekering aanvragen. Meer info over Callas.

Legal & General introduceert nieuwe levensverzekering

15 oktober 2014 - Verzekeraar Legal & General introduceert een levensverzekering met een periodieke uitkering na overlijden, in plaats van een uitkering ineens. Deze soort levensverzekering heet erfrente. Deze soort verzekering bestaat al veel langer maar nog maar weinig verzekeraars boden die aan. Meer info over Legal & General.

Generali verlaagt de premies levensverzekering

21 september 2014 - Verzekeraar Generali verlaagt de premies voor de levensverzekering. De verlaging is maximaal 21% en hangt af van de looptijd van de levensverzekering. Meer info over Generali.

Erasmus verhoogt keuringsgrens levensverzekering

15 juli 2014 - Verzekeraar Eramus heeft de keuringsgrens voor een levensverzekering verhoogd. Voortaan is tot een verzekerd bedrag van € 500.000 in eerste instantie geen keuring meer nodig. Een gezondheidsverklaring is voldoende. De keuringsgrens verschilt overigens per leeftijd. Meer info over Erasmus.

Callas introduceert nieuwe levensverzekering

19 juni 2014 - Verzekeraar Callas heeft een nieuwe levensverzekering geïntroduceerd. Deze levensverzekering heeft een een nieuwe verzekeraar: Credit Life International N.V. Voorheen was dat Erasmus. Meer info over Callas.

Reaal verhoogt keuringsgrens levensverzekering

19 juni 2014 - Verzekeraar Reaal heeft de keuringsgrens voor een levensverzekering gewijzigd. Voortaan is tot een verzekerd bedrag van € 500.000 in eerste instantie geen keuring meer nodig. Een gezondheidsverklaring is voldoende. Eerst was die grens € 300.000.

Legal & General verbetert voorwaarden levensverzekeringen

6 mei 2014 - Verzekeraar Legal & General heeft de levensverzekering flexibeler gemaakt. Het is nu mogelijk om 2 verschillende soorten overlijdensdekkingen op 1 polis te combineren. Bijvoorbeeld een combinatie van gelijkblijvende en annuïtair of lineair dalende overlijdensdekking.

Dazure verbetert voorwaarden levensverzekeringen

11 april 2014 - Verzekeraar Dazure verbetert de voorwaarden van de levensverzekeringen. Voor de GoedIdee Nabestaandenverzekering, de GoedIdee Eenjarig Nabestaandenverzekering en de GewoonIdee Nabestaandenverzekering hebben ze de voorlopige ongevallendekking uitgebreid. Nadat de verzekerde medisch is geaccepteerd, is er vanaf nu een volledige dekking bij overlijden. De GewoonIdee Nabestaandenverzekering heeft nu ook een optieclausule.

Dazure verlaagt de premies voor levensverzekeringen

10 januari 2014 - Verzekeraar Dazure verlaagt per 1 januari de premies voor levensverzekeringen. De verlaging geldt ook voor bestaande levensverzekeringen, maar die wijziging wordt later in het jaar doorgevoerd.

Brand New Day verlaagt de premies voor levensverzekeringen

3 januari 2014 - Verzekeraar Brand New Day verlaagt de premies voor levensverzekeringen. De reden is volgens BND dat concurrenten onlangs ook de premie hebben verlaagd. De premieverlaging is in sommige gevallen 25%.

TAF biedt levensverzekering van Credit Life International

2 januari 2014 - Verzekeraar TAF biedt naast de levensverzekeringen van ACE en Quantum Leben voortaan ook een levensverzekering met als verzekeraar Credit Life International. TAF wil daarmee voor alle klanten en alle levensverzekeringen een scherpe premie kunnen bieden.

TAF verlaagt de premies voor levensverzekeringen

17 december 2013 - Verzekeraar TAF verlaagt de premies voor levensverzekeringen van Quantum Leben. De premieverlaging ligt tussen de 7% en 20% en is gemiddeld 10%. Bij bepaalde levensverzekeringen wordt de premie iets hoger.

Erasmus verlaagt de premies voor levensverzekeringen

12 november 2013 - Verzekeraar Erasmus verlaagt de premies voor levensverzekeringen. Ook biedt zij voortaan een gratis voorlopige overlijdensdekking bij ongeval. Premievrij maken van de levensverzekering is niet meer mogelijk.

Delta Lloyd verbetert aanvraagprocedure levensverzekering

15 oktober 2013 - Verzekeraar Delta Lloyd heeft de aanvraagprocedure van levensverzekeringen gedigitaliseerd. Na de aanvraag ontvangt de klant automatisch een e-mail naar de online gezondheidsverklaring. Tevens is de grens voor de medische keuring verruimd.

Erasmus verlaagt de premies voor levensverzekeringen

20 september 2013 - Verzekeraar Erasmus verlaagt de premies voor levensverzekeringen. De gemiddelde premiedaling bedraagt 5%. De verlaging geldt alleen voor nieuwe levensverzekeringen.

Brand New Day heeft nu ook een opbouwverzekering

13 september 2013 - Verzekeraar Brand New Day heeft nu ook kapitaalverzekering. Dat is een levensverzekering waarmee je vermogen kunt opbouwen. Ze hadden al een levensverzekering die alleen uitkeert bij overlijden, een overlijdensrisicoverzekering. De nieuwe kapitaalverzekering kun je alleen afsluiten als je een bestaande kapitaalverzekering oversluit naar Brand New Day. Die kapitaalverzekering moet afgesloten zijn tussen 1 januari 1992 en 14 september 1999.

Kabinet wil aflossing hypotheek met levensverzekering vereenvoudigen

14 augustus 2013 - Het kabinet wil de regels van levenverzekeringen versoepelen zodat het makkelijker wordt ze te gebruiken voor tussentijds aflossen van de hypotheek. Versoepeling van de regels houdt in dat je geen belasting over de levensverzekering hoeft te betalen als je binnen 15 of 20 jaar de uitkering gebruikt voor aflossing.

Legal&General verlaagt premies voor levensverzekeringen

22 juli 2013 - Verzekeringsmaatschappij Legal&General verlaagt de premies voor nieuwe levensverzekeringen. De verlaging van de premie is maximaal 21%.

Hypotrust biedt rentekorting met levensverzekering Argenta

15 juli 2013 - Geldverstrekker Hypotrust biedt 0,1% korting op de hypotheekrente als je een levensverzekering van Argenta afsluit naast de hypotheek. Dit is alleen mogelijk met een annuïteitenhypotheek.

Reaal verlaagt premies voor levensverzekeringen

11 juli 2013 - Verzekeraar Reaal verlaagt de premies voor levensverzekeringen. De premieverlaging geldt alleen voor nieuwe levensverzekeringen. Bovendien gaan alleen niet-rokers een lagere premie betalen. De verlaging is gemiddeld 10%.

Delta Lloyd verlaagt premies voor levensverzekeringen

10 juli 2013 - Verzekeraar Delta Lloyd verlaagt de premies voor levensverzekeringen. De premieverlaging geldt alleen voor nieuwe levensverzekeringen. De reden is dat Delta Lloyd de nieuwste levensverwachtingen gebruikt voor het bepalen van de premies. Mensen leven steeds langer en de gegevens over levensverwachtingen worden daarom regelmatig aangepast.

Argenta introduceert levensverzekering

8 juli 2013 - Verzekeraar Argenta lanceert een nieuwe levensverzekering. Deze levensverzekering kun je alleen afsluiten in combinatie met een Hypotrust OK hypotheek.

Levensverzekering voor vrouwen duurder

10 juni 2013 - Vrouwen van 25 jaar betalen gemiddeld 7% meer premie voor een levensverzekering dan een jaar geleden. Vrouwen van vijftig jaar betalen gemiddeld 20% meer premie voor een levensverzekering dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Moneyview.

Dazure verlaagt premies voor levensverzekeringen

1 mei 2013 - Verzekeraar Dazure verlaagt de premies voor levensverzekeringen. Dazure heeft als enige verzekeraar in Nederland een levensverzekering waarbij tijdens de looptijd een verlaging van de premie mogelijk is. Sinds de introductie van deze levensverzekering in 2008 heeft Dazure 3 keer de premie verlaagd. De premieverlaging is gemiddeld 9%.

Florius verlaagt premies voor levensverzekeringen

16 april 2013 - De verlaging door verzekeringsmaatschappij Florius geldt alleen voor nieuw af te sluiten levensverzekeringen. De verlaging gaat vooral om premies van levensverzekeringen voor verzekerden tussen de 25 en 40 jaar oud en die niet roken.

Levensverzekering TAF scoort 5 sterren in productrating Moneyview

12 maart 2013 - De levensverzekering van Verzekeraar TAF, met als verzekeraar Quantum, heeft als enige product zowel op prijs als op flexibiliteit een rating van 5 sterren behaald. Onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview voert regelmatig productvergelijkingen uit en maakt de resultaten daarvan openbaar.

Brand New Day introduceert overlijdensrisicoverzekering

7 maart 2013 - Brand New Day, een Verzekeraar van beleggingsproducten, introduceert een overlijdensrisicoverzekering. Dit is het eerste verzekeringsproduct sinds het verkrijgen van de vergunning voor levensverzekeraars.

Brand New Day heeft vergunning van levensverzekeraar

6 maart 2013 - Brand New Day, een Verzekeraar van beleggingsproducten, heeft met de overname van verzekeringsmaatschappij Uw Toekomst een vergunning bemachtigd om op te treden als levensverzekeraar. Zij kunnen voortaan ook verzekeringsproducten aanbieden. Het eerste nieuwe product is een overlijdensrisicoverzekering.

Legal&General verlaagt premies voor levensverzekeringen

5 maart 2013 - De verlaging door verzekeraar Legal&General geldt alleen voor nieuwe levensverzekeringen. De nieuwe premie geldt voor offertes en aanvragen vanaf 27 februari.

Sekseneutrale premies zorgt voor kleinere verschillen in premies

30 januari 2013 - Door de invoering van de sekseneutrale premies voor levensverzekeringen is het verschil tussen de duurste en goedkoopste levensverzekering kleiner geworden. Dit blijkt uit onderzoek van Moneyview. In 2011 was de duurste levensverzekering gemiddeld 3 keer zo duur als de goedkoopste levensverzekering. Nu is dat 1,8 maal.

TAF verbetert de levensverzekering van ACE

11 januari 2013 - De levensverzekering van Verzekeraar TAF met verzekeraar ACE is uitgebreid. De minimale overlijdensdekking is verlaagd van € 18.000 naar € 5.000. De maximale overlijdensdekking is verhoogd van € 1.500.000 naar € 5.000.000. Ook is het voortaan mogelijk bij een levensverzekering op 2 levens te kiezen voor 2 verschillende overlijdensdekkingen. Tevens is het mogelijk om de overlijdensdekking ieder jaar met 15% te verhogen zonder gezondheidsverklaring. Daarnaast zijn er nog andere wijzigingen ingevoerd.

TAF verlaagt premies voor levensverzekeringen

3 januari 2013 - Verzekeraar TAF verlaagt de premies voor levensverzekering. De verlaging geldt alleen voor nieuwe levensverzekeringen.

Invoering provisieverbod: afsluitprovisie levensverzekeringen verboden

1 januari 2013 - Een verzekeringsmaatschappij mag geen afsluitprovisie meer uitkeren aan een tussenpersoon die een levensverzekering bij hen afsluit. Het provisieverbod geldt ook voor diverse andere financiële producten, zoals een hypotheek.

Levensverzekering voor mannen goedkoper en voor vrouwen duurder

22 december 2012 - Door de invoering van de sekseneutrale premies voor levensverzekeringen betalen vrouwen gemiddeld 11% meer premie voor een levensverzekering. Mannen betalen gemiddeld 10% minder premie. Bij sommige verzekeraars betalen zowel mannen als vrouwen meer premie voor de levensverzekering.

Sekseneutrale premies levensverzekeringen ingevoerd

21 december 2012 - Voor levensverzekeringen die zijn afgesloten na 21 december 2012 mag de verzekeraar bij het berekenen van de premie voor een levensverzekering geen onderscheid meer maken tussen mannen en vrouwen. Tot die datum hanteerden verzekeraars verschillende premies voor levensverzekeringen omdat vrouwen statistisch gezien langer leven dan mannen. Het Europese Hof van Justitie heeft dit onderscheid tussen mannen en vrouwen verboden.

Leidsche verzekeringen nieuwe verzekeraar Dazure

5 januari 2012 - Leidsche verzekeringen is de nieuwe verzekeraar geworden van de levensverzekeringen van Dazure. Dat geldt voor zowel bestaande als voor nieuwe levensverzekeringen. Meer info over Leidsche